Bekijk hier de uitreiking van de Golden Service Awards 2021

 

 

 

 

Winnaars Golden Service Awards 2021

De jury heeft de winnaars van de Golden Service Awards 2021 op dinsdag 23 november tijdens een online uitzending bekendgemaakt. Maggie Lopez Robalo is de Schoonmaakster van het Jaar 2021. Nasuh Demirtas mag zich Leidinggevende van het Jaar noemen. Het Schoonmaakteam van het Jaar is Team Deltion. En de prijs voor Glazenwasser van het Jaar werd uitgereikt aan Robert Visscher

Was je er niet bij en wil je weten wat je gemist hebt, óf wil je -net als wij- nog even nagenieten van deze feestelijke avond? Check dan onze aftermovie!

 

 

Winnaars Golden Service Awards 2021

 

 

Maggie Lopes Robalo (Gom Offices)

Maggie weet exact wat er speelt op de locaties waar zij werkzaam is: Het Nieuwe Instituut, Huis Sonneveld en Radar pier 80, allemaal in Rotterdam. "Maggie is een top en zeer betrokken en gastvrije medewerkster. Zij regelt alles van a-tot-z zelf en werkt heel zelfstandig. Ze is uitermate goed in staat om problemen binnen haar werk zelf op te lossen, die ze zelf niet als problemen ervaart trouwens", zegt haar leidinggevende. "Voor Maggie is niets teveel en draait haar hand niet om voor een bijzondere klus. Bijzondere klussen ziet zij als een uitdaging, waar ze helemaal voor gaat."

 

Team Deltion Zwolle (Balanz Facilitair)

"Als je opdrachtgever zo te spreken is over het team dat ze er een film over maakt… dan heb je goud in handen", begint de leidinggevende. Vanaf dag één is dit een team met zestien collega’s die elkaar altijd weten te vinden. "Of het nu gaat om de werkzaamheden, of de relatie met de opdrachtgever, of het organiseren van een viering; ze staan als één man achter de club. Niemand vindt het gek als het een keer een dag wat minder goed gaat. Dat je daarop kun vertrouwen vertaalt zich in extra motivatie en inzet op de dagen dat je wel naar wens kunt bijdragen aan de teamdoelstellingen. Zo gaan we continu uit van ieders kracht en maken we er samen continu het beste van."

 

Robert Vischer (Novon Schoonmaak)

Robert is jaren geleden via het 1000 jongerenplan bij Novon binnengekomen en heeft zicht door de jaren heen ontwikkeld naar de medewerker die hij nu is. Het 1000 jongerenplan was bedoeld om kwetsbare jongeren te ondersteunen bij het vinden van een baan of opleiding. "Robert wil elke dag weer een stukje meer over het glazenwassersvak leren", aldus zijn leidinggevende. "Hij is zelf vooral blij dat Novon hem die kans in het verleden heeft gegeven en dit wil hij terug laten zien in zijn werk."

 

 

Nasuh Demirtas (Hago Rail Services)

Nasuh laat niets aan het toeval over, wat hem volgens zijn leidinggevende uitzonderlijk maakt. "Ik ben een fan van Nasuh geworden. Hij weet op het juiste moment proactief acties uit te zetten maar zal altijd de "check" en daarop volgende "act" toepassen. Hij is dus in staat om op het juiste moment bijsturing te geven en laat zich niet verrassen. Dit impliceert een enorme betrokkenheid, kennis van zijn mensen, vakkennis en professionele houding. Daarnaast heeft hij een natuurlijk overwicht op zijn medewerkers. De regio waar Nasuh werkt kent 11 locaties, waarvan hij er 3 zelf aanstuurt. Echter, hij is met de andere locaties even betrokken en zijn collega's kunnen te allen tijde een beroep op hem doen om daar te helpen."