Verslag Schoonmaker van het Jaar uitreiking 2016

Gefeliciteerd Khadija Rifi & Danny Jalhay

Khadija Rifi uit Brussel (van EW Facility Services) en Danny Jalhay uit Maastricht (van Hago Rail Services) zijn donderdag 1 december Schoonmaker van het Jaar 2016 voor respectievelijk België en Nederland geworden.

De jury koos hen op basis van criteria zoals inzet, betrokkenheid en motivatie. Ook andere vaardigheden en de relatie en communicatie met opdrachtgever, leidinggevenden en het eigen team speelden een belangrijke rol. De bekroning van Khadija en Danny vond plaats in kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode. Daar waren vijf kandidaten uit België en vijf kandidaten uit Nederland met aanhang, jury en overige belangstellenden bijeen voor een feestelijke avond die het belang van schoonmaak en de schoonmakers nog maar eens benadrukte.


Danny Jalhay uit Maastricht (van Hago Rail Services) en Khadija Rifi uit Brussel (van EW Facility Services)

Zonder schoonmakers staan België en Nederland stil

Zo hield Piet Adema, voorzitter van de Nederlandse werkgeversorganisatie in de schoonmaak OSB, de toehoorders voor dat de tien finalisten staan voor de ruim 125.000 schoonmakers in het land. “Schoonmakers staan vandaag in het zonnetje. Zij zijn onze helden die ervoor zorgen dat Nederland draait. Zonder hen worden er geen smartphones gemaakt en staat zelfs het transport stil. Het is goed dat te beseffen. Zonder schoonmaak draaien België en Nederland niet.”

Toast op alle schoonmakers van Nederland

Die boodschap ging er goed in bij de pakweg 130 aanwezigen. Spreekstalmeester Frans Miggelbrink en Adema brachten vervolgens een toast uit. “Op de finalisten. Ongeacht wie er wint, jullie zijn allemaal winnaars. En op alle schoonmakers in Nederland.” Jurylid David de Mol vertelde vervolgens iets over hoe de verkiezing tot stand komt. “Op basis van de criteria maken we een eerste schifting, waarna 10 kandidaten uit België en 10 kandidaten uit Nederland door onze juryleden worden bezocht. Uiteindelijk komen we zo tot de 10 finalisten die hier vandaag staan. Wat ons betreft is het belangrijk dat schoonmaak en schoonmakers meer uitstraling krijgen. Zonder schoonmaak kun je niets doen als organisatie. Het feit dat we dat hier samen met opdrachtgevers, leidinggevenden, sponsoren, ambassadeurs en andere belangstellenden vieren vind ik al zeer geslaagd.”

OSB-voorzitter Piet Adema en spreekstalmeester Frans Miggelbrink toasten op alle schoonmakers in België en Nederland.

Eén schoonmaker toch minder bescheiden

De kandidaten werden stuk voor stuk op het podium gevraagd door Miggelbrink. Daar bleek dat, op één na, de schoonmakers toch vooral erg bescheiden zijn. Niet zij, maar hun hele team zijn belangrijk. Rossa Grasso van Euroclean-Atalian, toonde zich tot hilariteit van de aanwezigen minder bescheiden. “We doen belangrijk werk. We mogen in de schoonmaak best minder bescheiden zijn.” De gezelligheid nam toe door de muzikale bijdrage van de Meisjes van Plezier die samen met de zaal een heuse canon over poetsen en schoonmaken ten gehore brachten. De finalisten kregen allemaal een speldje en een oorkonde. Het bewijs dat ze ver in de verkiezing zijn gekomen.

Khadija Rifi: een echte teamplayer

Toen volgde tromgeroffel en maakte jurylid Mieke Loncke het ongekend spannend. Na het noemen van de naam van Khadija vielen slingers uit de lucht en kwamen er tranen opzetten. De bij de verkiezing horende bokaal werd uitgereikt door niemand minder dan Naima Boukhattam, winnaar in 2015. Loncke gaf bij de uitreiking aan dat Khadija heel autonoom kan werken. “En ze is ook een teamplayer. Khadija is zeer gemotiveerd. Ze komt altijd vrolijk naar het werk en zoekt samen met haar werkgever telkens naar verbeteringen.” Khadija verzorgt namens EW Facility Services de samenwerking en de communicatie tussen de verschillende teammembers in verschillende hotels. Knuffels van haar teamleden vielen haar ten deel.

Danny Jalhay gaat voor een schone reis

Toen volgde Nederland. Weer tromgeroffel. Weer slingers. En dit keer de naam van Danny. Volgens jurylid Tirza Dingelstad onderscheidt Danny zich door zijn enorme inzet en betrokkenheid. “Danny is het visitekaartje van Hago Rail Services op Maastricht CS. Al 12,5 jaar gaat deze schoonmaker voor maar één ding: een schone reis voor de treinreiziger. Hij werkt resultaatgericht, is zeer betrokken bij de klant én zijn collega’s, een echte aanpakker en altijd stipt op tijd.” Directeur Michel Möller van Hago Rail Service vertelde dat hij de droom van Danny laat uitkomen. Danny, compleet gek van treinen, mag een dag mee op de trein als conducteur.

De overige Belgische finalisten:
Magdalena Bezubik van EW Facility Services (Brussel), Melita Bradaric van Euroclean (Vorst), Natasja van Gemert van Gom Schoonhouden (Berendrecht Antwerpen) en Rosa Grasso van Euroclean-Atalian (Zonhoven)

De overige Nederlandse finalisten:
Hamza el Mammouni van Hago Food & Industry (Zaandam), Danielle Sprangers van CSU (Hellevoetsluis), Hay Verstegen van het VieCuri Medisch Centrum (Maasbree) en Andy van Zundert van Gom Specialistische Reiniging (Echt).

Word sponsor of ambassadeur

Wilt u sponsor of ambassadeur van de Golden Service Awards worden?

Er zijn diverse mogelijkheden om uw naam te verbinden aan deze unieke awards binnen de schoonmaakbranche.

Neem contact op met ons op voor meer informatie:

Marion Smits
Mobiel: 06-528 67 200
Mail: marionsmits@vakmedianet.nl

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.