Nieuws

Nieuwsitems (klik op de link om naar het artikel te gaan)

- SieV stimuleert en ondersteunt schoonmaakbedrijven op het gebied van duurzaam ondernemen
- Efficiënter werken door innovatieve systemen met Tork EasyCube en Tork PeakServce
- Inschrijving Schoonmaker van het Jaar 2018 van start

SieV stimuleert en ondersteunt schoonmaakbedrijven op het gebied van duurzaam ondernemen

Hoewel multinationals vaak het begrip Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hanteren, is de term duurzaam ondernemen vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het midden-en klein bedrijf gebruikt de term duurzaam ondernemen, omdat de nadruk vooral ligt op de eigen onderneming, de eigen werknemers en de eigen impact op het milieu. Wat is het verschil tussen MVO en duurzaam ondernemen?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen of duurzaam ondernemen?

Het grote verschil tussen de twee termen is dat MVO vooral gericht is op de sociale belangen. Hiervoor zijn internationale richtlijnen opgesteld die behaald kunnen worden. De term duurzaam ondernemen heeft meer een milieuachtergrond. In de praktijk overlappen deze twee vormen van ondernemen elkaar en hebben beide betrekking op de manier waarop een bedrijf haar activiteiten uitvoert en daarmee rekening houdt met ecologische belangen.

Schoonmaakbedrijf heeft eerste zicht op afval

Vandaag de dag leven we steeds meer in een weggooi maatschappij. Binnen de schoonmaakbranche is duurzaam ondernemen dan ook een belangrijk onderwerp. Schoonmaakbedrijven kunnen een grote bijdrage leveren als het om duurzaam ondernemen gaat, omdat zij als eerste zicht hebben op het afval wat uit een onderneming komt. Hierdoor kunnen zij niet alleen afval reduceren en scheiden, maar ze kunnen ook hun klanten advies geven over afval en afvalmanagement.

Door afval in te zamelen en te recyclen bijdragen aan duurzaam ondernemen

Door het afval van klanten in te zamelen en te recyclen, worden grondstoffen niet uitgeput. Denk hier aan het recyclen van plastic afval dat op locatie wordt vermalen tot granulaat, een materiaal dat grotendeels bestaat uit hergebruikt afval van de kunststofverwerkende industrie. Hierdoor is er geen grondstof zoals aardolie meer nodig voor het maken van plastic. Het resultaat dat door deze manier van recyclen wordt geboekt, is gericht op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Kortom: schoonmaakbedrijven spelen een belangrijke rol bij duurzaam ondernemen. Vanuit een adviserende rol waarbij ze hun kennis overdragen aan hun klanten betreft het afval dat uit hun onderneming komt, kunnen schoonmaakbedrijven het recycle-proces verder stimuleren bij hun leveranciers. Dit draagt weer bij aan een beter milieu.

SieV ondersteunt schoonmaakbedrijven op gebied van duurzaam ondernemen

SieV ondersteunt haar leden om duurzaam ondernemen in de praktijk toe te passen in haar onderneming en om duurzaam ondernemen mee te nemen in de communicatie naar haar medewerkers, klanten en leveranciers. Waarbij schoonmaakbedrijven de nadruk kunnen leggen op zowel hun kennis als de adviserende rol betreft het recyclen van afval.

SieV ondersteunt de Golden Service Awards..


Efficiënter werken door innovatieve systemen met Tork EasyCube en Tork PeakServe

Als expert op het gebied van schoonmaken is Tork (onderdeel van Essity en wereldwijd leverancier van hygiëneproducten) altijd op zoek naar de nieuwste innovaties om het werk voor facility managers en hun teams efficiënter te maken. Van datagestuurd schoonmaken, dat schoonmaakteams laat werken met real-time informatie over de noodzaak van reiniging, tot sanitaire oplossingen voor extreem drukbezochte locaties.

Datagedreven schoonmaken met Tork EasyCube

Tork EasyCube is facility management software voor datagestuurd schoonmaken die realtime informatie levert over de noodzaak van reiniging. De sensortechnologie in verbonden apparaten, zoals bezoekerstellers en zeepdispenser-systemen, versturen continu informatie naar de software van Tork EasyCube over schoonmaak- en vulbehoeften. Hierdoor weten facility managers en hun teams precies waar en wanneer de schoonmakers het hardst nodig zijn en kunnen zij ervoor zorgen dat dispensers tijdig worden bijgevuld. Schoonmaakteams komen zo niet meer voor verrassingen te staan. Door de efficiëntie van datagestuurd schoonmaken gaat de kwaliteit vooruit, terwijl de kosten dalen. Het begin van een nieuw schoonmaaktijdperk.

Meer flexibiliteit, grotere capaciteit met Tork PeakServe

Speciaal voor drukbezochte locaties als stadions en vliegvelden introduceerde Tork dit jaar een nieuwe oplossing waarmee bezoekers hun handen sneller en eenvoudiger kunnen drogen: Tork PeakServe. De dispenser bevat een nieuw en gepatenteerd type papieren handdoek, waardoor het een grotere capaciteit kan bieden. Ook geeft het de doekjes sneller en zonder onderbreking uit. Facility managers kunnen hiermee per navulling 250 procent meer bezoekers bedienen.

Verbeterde handdoek-uitgave

De handdoekjes zijn zo in elkaar gevouwen dat elke navulling een ononderbroken set papier is. Hierdoor ontstaat een continue flow, waardoor een grote menigte snel en zonder onderbrekingen of verstoppingen de handen kan drogen. Daarnaast geeft de dispenser de handdoekjes uit vanaf de bovenkant van de stapel, in plaats vanaf de onderkant, zodat de handdoekjes sneller en makkelijker gepakt kunnen worden. Tevens kan het apparaat twee keer zo snel worden hervuld.

Nooit meer onverwachts leeg door hogere capaciteit

De nieuwe handdoekjes worden twee keer zoveel samengeperst tijdens productie als gewone handdoekjes. Hierdoor heeft Tork PeakServe een hogere capaciteit dan andere systemen wat ervoor zorgt dat de dispensers niet onverwacht leeg zijn. De dispensers hebben de capaciteit om ruim 1.000 gasten van handdoekjes te voorzien. Dat zijn er 600 meer dan andere dispensers.

Essity ondersteunt de Golden Service Awards.


Schoonmaker van het Jaar verkiezing 2018 geopend

De organisatie van de Golden Service Awards heeft de inschrijving voor de verkiezing van Schoonmaker van het Jaar 2018 geopend. Tot en met 11 september kan je hier jouw schoonmaaktopper aanmelden.

De verkiezing staat open voor alle schoonmaakbedrijven (van klein tot groot) en eigen schoonmaakdiensten van organisaties en instellingen in België en Nederland. In 2017 kwamen er honderden inschrijvingen binnen. Tijdens de feestelijke uitreiking zijn toen Janice Goossens uit Oudewater (werkzaam bij Beercoo) en Marinio Babel uit Malle (Algemeen Ziekenhuis Sint-Jozef) bekroond.

Inzet en betrokkenheid

Na het indienen, beoordeelt de onafhankelijke jury alle inzendingen. Zij kijken naar inzet, betrokkenheid, motivatie, opleiding(en), ervaring, kennis(overdracht), vaardigheden, actief op de werkvloer, relatie en communicatie met opdrachtgever, leidinggevende en eigen team, plannen en organiseren, het 'kunnen lezen' van het werkprogramma en gastvrijheid van de inzendingen. Hieruit kiezen zij twintig kandidaten. Tien voor België en tien voor Nederland.

Jurybezoek

Een onafhankelijke jury (bekijk hier de juryleden) bezoekt de 20 genomineerden. Dit leidt tot een selectie van vijf finalisten per land, die doorgaan naar de finale. In de finale wordt duidelijk wie zich de Schoonmaker van het Jaar 2018 mag noemen. Eén voor België en één voor Nederland.

Data

Sluiting inschrijving: 11 september 2018
Uitreiking Schoonmaker van het Jaar awards: 13 december 2018


 

Wilt u het schoonmaakvak professionaliseren?

Word dan partner van de Golden Service Awards

Er zijn diverse mogelijkheden om uw naam te verbinden aan de Golden Service Awards met als uithangbord de Schoonmaker van het Jaar verkiezing.

Neem contact op met ons op voor meer informatie:

Guido Duijzers
T: 06 44 381 501
E: guidoduijzers@vakmedianet.nl

Maikel Vroedsteijn
T: 06 10 934 338
E: maikelvroedsteijn@vakmedianet.nl

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.